Historien

Vision

”Vi vil kunne tilbyde de bedste øvefaciliteter i København og vil styrke vores medlemmers kompetencer ved målrettede tilbud – et fællesskab der udvikler dig som musiker”.

Beliggenhed

Refshalen er Danmarks største øvelokaleforening med i alt 60 øvelokaler beliggende på Refshaleøen i København – mere præcist på den gamle B&W-grund i en gul murstens bygning opført i 1920 – oprindeligt bygget som omklædnings- og baderum til B&Ws værftsarbejdere. Bygningen er 10 meter høj og har et samlet areal på 4557m2.

Baggrund

Refshalen åbnede i oktober 2007 efter flere års forhandling med udlejeren og Københavns Kommune. På det tidspunkt havde der i en årrække været en massiv mangel på øvelokaler i København. De spæde planer om Refshalen var oprindeligt opstået i Rytmisk Musik Danmarks sidste levetid, og med landsorganisationens konkurs var projektet i fare for at falde på gulvet. Repræsentanter fra nogle af Københavns andre øvelokaleforeninger, påtog sig opgaven at køre projektet videre og efter små to år med planlægning og fyldte ventelister, kunne vi åbne øvelokalekomplekset med i alt 40 lokaler.

Alle 40 lokaler med centralvarme, vinduer med metalgitter (dagslys!), alarm og elektronisk låsesystem, solid lyddæmpning bl.a. ved at benytte Troldtektplader, som er akustikregulerende plader primært lavet af træ, der dækker 60% af lokalet efter anbefaling og i samråd med akustikarkitekt og studiedesigner Jens Bak. Så da Refshalen åbnede lokalerne for musikerne tog det da heller ikke længe, før der var fyldt op i alle lokaler i den 3360m2 store bygning.

I de to første driftsår 2008 og 2009 brugte foreningen det meste af tiden på at konsolidere sig og sørge for at sikre en levedygtig forening med fokus på øvelokaledriften. Der var alle de forventelige opstartsproblemer, men stille og roligt kom der ro på dagligdagen i løbet af 2009, så der blev tid til andre opgaver. I 2010 besluttede foreningen at udvide øvelokalekomplekset med yderligere 20 lokaler ved at inddrage resten af den resterende bygning på 1197m2. Arbejdet med udvidelsen startede i januar 2011 og de første solister og bands rykkede ind i marts 2011.

Udvidelsen gav også plads til Refshalens egen scene/spillested, som medlemmer kan leje til private arrangementer. I 2012 blev alle lokaledøre og toiletter gennemrenoverede; i 2013 fik foreningen sin egen fiberinternet forbindelse (100mb/100mb); i 2014 blev fællesområdet på 1. sal renoveret og foreningen introducerede Refshalens medlemmer for muligheden for tilvalget af en ny og billig instrumentforsikring

Økonomi

Refshalens budget er på ca. seks millioner kroner årligt, og økonomien består af kommunalt tilskud og medlemskontingenter. Det kommunale tilskud er givet for at sikre billige øvelokaler til de mange musikere, der ellers ikke ville have råd til at kunne dyrke deres musik, og på den måde sikres breddens muligheder for at lave ny musik. Foreningen har fra starten haft det princip, at eftersom Københavns Kommune yder tilskud til driften, så må det være foreningens ansvar at sørge for, at så mange musikere som muligt kan have et sted at øve. Denne kollektive tankegang udmønter sig i, at det som udgangspunkt ikke er muligt at have et lokale for sig selv, da det helst skal undgås, at de mange, mulige øvetidspunkter (man kan øve døgnet rundt) ikke udnyttes.

Medlemmer

Der er ca. 400 medlemmer i Refshalen. Medlemmerne repræsenterer alle mulige aldersgrupper og musikgenrer. Både nystartede og veletablerede "kendte" musikere og bands øver i Refshalen. Alle medlemmer har via deres årlige medlemskontingent ret til at deltage i og stemme på generalforsamlingen og medlemskabet af Refshalen giver desuden ret til at deltage i foreningens aktiviteter. Foreningens bestyrelse har som et delmål (jf. vedtægterne) at oplyse medlemmerne om deres demokratiske rettigheder og at sørge for, at der er forståelse for foreningsstrukturen og dens betydning for musiklivet.

Aktiviteter

Refshalen ønsker at tilbyde en række forskellige aktiviteter, og har siden foreningens start i 2007 huset en række små arrangementer i form af koncerter og foredrag, f.eks. Fundraising; Digital Kommunikation; Skat, Regnskab & Økonomi; samt Sceneperformance. I august 2010 blev den første Refshalen Festival afholdt på udendørsarealet udenfor øvelokalerne hvor bands fra Refshalen spillede. Festivalen blev også afholdt i 2011 og 2012, nu med bands fra andre Københavnske øvelokaleforeninger. Året efter, i 2013, skiftede festivalen navn til UHØRT; blev landsdækkende og rekrutterede nu bands fra hele Danmarks upcoming-scene. 

I 2015, 2016 og 2017 blev festivalen afholdt over 2 dage - 1700 betalende publikummer og 150 frivillige oplevede ca. 40 bands på 3 scener.

Mere info om festivalen findes i hovedmenuen til venstre.

Refshalen

Refshalevej 207A
1432 København K
Cvr Nr.: 29704864
Tlf. 28 83 04 77
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

www.facebook.dk/refshalen

Bank: NyKredit Registreringnummer: 5470
Kontonummer: 0008050515

Kontorets åbningstider

Mandag 16.00-20.00
Tirsdag 10.00-14.00
Onsdag 16.00-20.00
Torsdag 12.00-18.00
Fredag Lukket

Daglig leder: Thomas Mathiesen

Assistent: Jacob Hansen

Find vej til Refshalen

Bus - Linje 9A mod Refshaleøen.

Havnebus - Havnebus 991/992 sejler til Refshaleøen.

Bil - Fra Christianshavn, følg
Torvegade og drej til venstre ved
Christmas Møllers Plads af Vermlandsgade. Kør ad Kløvermarksvej, der bliver til Forlandet og herefter Refshalevej.

© 2018 Refshalen. All Rights Reserved. Udviklet af Signalweb.dk